Tips pisahkan bedung dari bayi

Assalamualaikum ada tips atau cara tak utk pisahkan bedung dari bayi.. Anak saya dah 9 bulan tapi kalau tidur mesti dan wajib bedung kalau tak dia tak boleh tidur

7 Balas

boleh try bedung satu tgn dlu.. tukar2 jap tgn kanan kluar jap tgn kiri keluar. pastu nmpk die selesa kluarkn dedua tgn. y ni dh leh start pakai selimut dh. selimutkn je die.. dh nmpk ok xyah bedung dh. selimut je. mula2 tu mmg die akn tido terkejut2.. nti lelama die akn selesa pakai selimut je..

anak saya tidur berbedung smpai bulan le 4. mula mula bedung keluarkan satu tgn, pastu proceed dua dua tgn. skrg pun masih bedung tp bahagian kaki je. makin lama saya bedung tk ketat nk dia biasakan.

Boleh sampai 9 bulan eh utk bedung baby, risau jugak ye sbb baby sy pun 3m masih kena bedung.. kalau tak bedung asik terjaga jaga aje, sy fikirkan kalau dh 5m keatas tak perlu bedung dah..

boleh slowly ganti bedung dgn selimut tebal sikit. letak atas dada. biar tak terkejut bila baby tidur. baby nk bedung sbb dia nk rasa sempit mcm dlm rahim. slow2 cuba.

Saya bedungkan masa awal nak tidur, dia lelap je saya buka. Tapi agak lasak la anak saya tidur 🫤 terhimpit hujung katil saya dibuatnya

elok la bedung rasanya..anak saya 4 org semua tidur berbedung sampai setahun lebih..alhamdulillah semua sihat dan dah besar

klo ank suka tidur dlm bedung jgn pksa buang bagus dy suka tidur bila dibendung tdor lama sikit ibu pon blh rehat