Masalah bedung anak

My baby baru 7 minggu..kalau dia nk tido memang wajib kena bedung kalau x dia cept terkejut. Bila terkejut terus merengek tak boleh tidur. Tapi disebbkan saya org kg memang tgh hari panas nak bedung memang kesian kat dia. Ada tak cara lain selain kain swaddle/bedung instant separuh#bantujawab

1 Balas

Saya dulu berpantang di kg jugak… Panas… Saya tempek bedak sejuk kt anak, pakai pampers saja saja bedung dengan kain napkin jenis nipis tu, kaki saga biar terkeluar sikit… badan pon takat dada ja bedung… baju memang tak pakai, mittens ka apa tak pakai