Bedung baby

Anak saya 3 bulan lebih, nak masuk 4 bulan. Masih tak putus bedung. Bila nak tidur je wajib kena bedung. Kalau tak memang nangis2 tak boleh tidur. Dah macam2 cara buat untuk bagi dia tak bedung, sebab nak senang hantar pengasuh nanti. Ada cara ke nak putus bedung? Atau biarkan je? Sampai bulan ke berapa agak2 kena bedung ni? #firstmom

2 Balas

Boleh putus bedung Bila baby dah start bergolek sendiri dlm keadaan berbedung semasa tido. Bila dah jd mcm tu wajib putus bedung utk elak baby lemas masa tido Kalau tergolek. Kalau x, masih boleh bedung lagi

dh try bg kain utk dia peluk?

8mo ago

Ye dah try juga. Masih tak jadi.