Nak Tanya.

Assalamualaikum. Ada tak yg ada pengalaman sakit pergelangan tangan sbb angkat baby? Dah 3 bulan sakit. :')

Nak Tanya.
2 Balas

Waalaikumussalam. Nama sakit kt pergelangan tangan yang menghubungkan ibu jari ni De quervain tenosynovitis atau mommy's thumb. Saya anak dah 6 bulan masih sakit lagi. Sebulan sekali saya pergi physio dan buat exercise tangan yang physiotherapist ajar. Kat rumah pakai arm guard untuk limitkan pergerakan tangan

Saya.. Apa ntah namanya sakit ni.. Awak buat senaman jari, cari kat Internet.. Saya pun dah lupa. Seingat saya, ibu jari sentuh jari kelingking kot. Buat selalu. Insya Allah OK. Kawan saya sampai anak dah sekolah tak OK. Nak pulas penutup botol pun tak boleh.