sakit pergelangan tangan

assalamualaikum ibu2 semua.. nak tanya, ada tak yg mcm sy sakit kt pergelangan dua2 belah tangan masa mengandung nie? sy perasan sakit masa kt trimester 2 .. skrg sy dah masuk trimester 3 tapi sakit tu masih tak hilang lagi malah makin bertambah sakit, kalau bangun tido mesti rasa kebas2 tangan..adakah itu normal? #ingintahu

6 Balas

mungkin carpal tunnel syndrome sis... saya kena masa pregnant anak pertama.. baby 5 bulan baru hilang rasa sakit tu. sya kena tangan kiri, sakit kalau gerakkan ibu jari

11mo ago

ya sis... lama2 baru hilang tu.. pandai hilang sendiri. last year julai branak baby ke2 , xda pula

Normal. Sy sakit masa trimester 1, ingtkn apa lah duk urut2 x lega jgk..doc kata normal, urat dlm mcm tertindih sbb air ke ape ntah kumpul lam bdn since dh pregnant

1y ago

waaa .sy last 1st trimester start sakit carpal tunnel tu .pg bgn tido jenuh la menahan sakit 😂 nk urut tk surut pulakkk

sy pon sama, masa 1st trimister sebelah tgn je, masuk 2nd mmang dua2 belah sakit..sy ingatkan salah tido ke apa ke, rupanya mmang normal ..

2y ago

harap tak apa la kan yg serius..sy ingat sy sorang yg mcmtu

saya pun pernah juga, selalunya jadi bila guna tenaga atau tekanan kt tgk tu lebih. just urut je dgn minyak pastu okay

2y ago

sy urut jgk tapi tak ok jgk.. harap lepas bersalin terus hilang la sakitnya

saya bahagian kaki kdg rasa kebas..sbb mgkn baby weight itu

2y ago

owh.. sis buat apa bagi lega sakit kaki tu?

normal rasanya. saya pun kkdang jadi mcm tuh juga.

2y ago

klu normal lega ckit hati nie.. risau klu ada benda yg serius yg jadi punca sakit tgn tu.. harap nanti cepat baik