Awal kehamilan asyik selesema

Assalamualaikum.. Ada tak mcm saya dah 11w kerap selesema.. Ada tak y d awal kehamilan asyik selesema je? Nak tanya Vaporrub vicks sesuai tak untuk ibu hamil..

8 Balas

Sama saya tahu pregnant pun sebab allergy rhinitis menjadi jadi, check2 rupenya pregnant patut la. Running nose, bersin sampai bergegar2 perut🤧 Tapi lepas consume vitamin c nampak ada kurang.

sma la,dngan sy bulan ni dua kali selesema, tsumbat hdung dua² smpai ssh nak bnafas,hnya bgntung dngan minyak angin freshcare😂smpai merah hidungg😂😂

Sama jugak, alih2 je berair hidung jadi tak selesa, kalau saya guna minyak yuyi, just bau bau macam tu je, rasanya takde masalah pakai vick

same la sis bkn selsema je batuk skli.. tp sy gune.. tp sy try guna cf rub tasneem tu utk baby tp sy try alhamdulillah baik da selsema..

Sama saya asyik bersin je. Tapi idung belum berair. Rasa allergy datang bila preggy. Lari org sekeliling bila saya bersin takut covid

saya pakai yang vicks untuk baby tu. vicks biasa ada methyl salicylate, saya risau nak pakai takut effect baby 😅

sy awl2 batuk selsema sampai sesak nafas ldg sakit dada n loya lagi tpi terpaksa thn sbb keje

2y ago

sama sis.. selesema..dengan loya..pling kuat belah2 petang.. smpai kwan tmpat keja heran tgk..asyik selesema ja..😅.. takpe lah.. sakit2 pon tapi pikir ada baby dlm perut.. seronok ja rasa..Alhamdulillah..😅😅

sy awal2 pregnant demam Dan batuk, sekarang 11 week dah ok dah