Kandungan 34w, Tapi Bayi Dalam Kandungan Kecik

Assalamualaikum.. Ada tak ibu² dalam ni berpengalaman macam saya.. Saya sekarang prggy 34w, tapi baby kecik, berat baby dalam kandungan baru 1.8kg. 2 minggu lagi kena refer pakar.. Untuk chck! Anak first saya bersalin secara czer, sebab baby besar, 2nd baby ni kecik pulak.. Berkemungkinan sy boleh normal atau kena czer juga ya. Ada ibu² pernah lalui situasi macam saya? Risau saya dibuatnya

1 Balas

sy hri tu pun baby kecik sis,pastu doc suh tunggu smpai 38weeks,sy kena refer paka n trus doc suh branak awal..kena induce la,normal

5y ago

Oh boleh bersalin normal ya? Saya ni tak tahu boleh bersalin normal ke tak.. Sebab ada first czer, 2nd ni tadi scan kepala baby masih dekat tepi, belum kebawah.. Doc kata tadi mcm kena czer juga, harap lagi 2minggu jumpa pakar dapat la bersalin normal.. Hihi