baby susah berak

Assalamualaikum, 28/02/2020.. sy nak tny anak sy br 27hari, bile berak rase mcm seksa sgt. Smpai merah pdm muke meneran, kengkadang smoai 2,3jam nak tggu die berak. In between die akan tertido,bile bgn akan meneran lagi. Sy nak tny doc kk,tp doc ckp normal. Asalkan najis baby cair/lembik.. ade tak ibu2 yg pernah alami bende ni? Sy da try urut perut, buat senaman basikal n senaman utk senang berak. Tp x jalan jgk.. cian baby..

2 Balas

Baby sya dlu pula smpai 11 hari x ada berak. Msa tu umur bru 1 month...dh tanya doktor dn dh buat mcm2 urutan...mula2 mmg struggle...tp skrng klau dia x berak smpai 5 hari sya mkan benda2 panas cth halia dsb..bila umr dh 5-6bulan dia sdh terbiasa berak 3-5 hari.