Assalamualaikum...sy nk tanya kalau upt mcm ni positif ke. Minggu lps bru dtg bulan tp 3hari je haid

Assalamualaiku...bantu sy

Assalamualaikum...sy nk tanya kalau upt mcm ni positif ke. Minggu lps bru dtg bulan tp 3hari je haid
10 Balas

asslm.. sis sama mcm sya.. baru ni sya 3hr je period.. normal saya 7-9hri.. sy buat buat juga hcg test.. tp satu line je.. sy mcm knfius.. perubhan badan ada.. Salah satu cnth buntut makin lebar. lpstu cramb bhgian pingang Dan kaki.. ada jgk 2-3pkra tringin mkn.. adakah itu tanda tandanya?.. Maf la sy tumpg btnya utk mgethui lbh lanjut.. sbb dah buat 3x hcg test.. ttp satu line.. sy knfius.. smg klian yg lbh bpglman dpt mbntu mslh kebntuan saya..

lebih kurang mcm kes sy. 2bulan period dtg tpi kejap je dlm 3,4hari. biasa darah byk n dlm 7-10hri jga dtg bulan. tau² alahan teruk cek +ve pregnant. Allahu. nasib baik tkde apa² jadi sbb sy pun lasak jg. alhamdulillah sekarang dh nk masuk 37w. Doakan sy dikurniakan kemudahan nak bersalin nanti ye lagi² nak bersalin secara normal kalau boleh Aamiin 🌸

5mo ago

Aamiin 🌸 InsyaAllah moga ada khabar gembira untuk Sis ☺️

buat masa ni sis berjaga2 je ye.. sy dlu sebulan tu period 3hari mcm awk jgk da kering n sikit je.lepastu cek upt -ve so hampa je dan sy xcek2 lg pastu. bila next period tu tiba xdtg2,sy buat tak kisah sbb tgh happy lasak g jalan2, tau2 gugur.doc kata kantung dh 7w. Allahu..firasat sy mse period skit tu rupanya btul preggy cuma cek upt awal lg kot masa tu

5mo ago

Aaminn awk..moga kte ttc ada rezeki mengandung tahun ni🤲

boleh repeat test semula selepas 48j. hcg meningkat setiap 48j. upt awak akan makin terang if mmg pregnant😊. make sure test pakai upt yg berbeza ya. boleh cuba pakai dip&tell lebih tinggi sensitivity

5mo ago

Sy guna yg shoppe samar2. Bila guna yg farmasi punya naik terang

test balik awak..rasanya ada kot ni. sebb 3 hri je kluar drh dan sikit kan. sebb saya penh mcm ni..tpi xde rezeki..gugr. try beli dgital tgok .

5mo ago

mgu dpn bru nk test balik. sbb hari tu pn yg priod 3hari tu sikit je dia pn keluar wktu siang mlm xde. sy pn pkai pantyliner je x pkai pad.

Agak mustahil juga pregnant jika bru seminggu datang bulan. 3 hari period tu normal. Cuba upt dip&tell pula klu nak kepastian..

5mo ago

Kalau mcm tu test lg dlm msa dua hri.. klu pregnant upt tu jd makin terang.

Saya dulu mcm ni. Upt pun sama. Saya beli upt tu kt shoppe. And betul positive. Anak pun dah setahun skrg.

5mo ago

Insyaallah ada tu sis. Keep repeat smpai terang. Semoga ada rezeki awak ok🥰

Kalau bleeding ringan just 3hari maybe darah awal kehamilan. Proses penempelan.

5mo ago

Takpe, banyak kan bedrest. InsyaAllah ade rezeki awak.

pendapat sye nie mcm negatif.. try repeat lg smggu..

5mo ago

tu lah nti nk try lg mgu dpn. dia naik line samar tu pn cpt x lame

mcam positif tu sis.. smar² tuu...