Ingin Kepastian?

Assalamualaiku... Hai guyss nak tanya klu naik 2 line tp satu samar2 mcm ni dah ada isi ke?sbb baru berkahwin first time buat dua kali test pd pg yg sama sbb x percaya n x pasti betul ke tak?

Ingin Kepastian?
55 Balas

untuk yang baru berkahwin saya tak pernah salahkan mereka bila bertanya line samar tu +ve ke -ve. Sebab pengalaman sepupu saya, cek upt samar2, dia tak tahu dia mengandung dan upt samar tu dia ingat -ve, bila jumpa doktor, doktor cakap tengah tunggu hari nak bersalin. Dia tak bertanya kat siapa2, dan mungkin juga terlepas baca belakang pek upt.

4y ago

ya sis..bahaya. dia pg jumpa doktor pun sebab pelik perut dia mmbesar, sy pun x tau mcmna dia boleh x perasan baby bgerak, period x datang. masa dia jumpa doktor dia ingat ada masalah ketumbuhan rahim, sebab sebelum ni kakak dia pernah buang rahim sebab ketumbuhan. tapi rupanya dia tu ketumbuhan ada baby. 😅😅

Ini bukan samar2 sangt pun.. Ini mmg nampak jelas line tu wrna dia tak terang sgt. Hihi.. Sbb sy dulu masa anak pertama cek masa tu line dia mmg samar2 sangat nak tgk pun susah. Tp mmg positive. Tahniahhh! Boleh pegi je clinic utk confirm kan dah berapa minggu 😉

4y ago

Yeke.... Alhamdulillah insyallah nnti sy pegi check klinik.. Tq share pengalaman

Sy guna dua2 upt jenis ni.. alhamdulillah.. bile nek 2 line mmg preggy😊 tp time tu rs was2 lg.. so g bli yg clear blue digital lak utk lebih kepastian.. pstu rs xcaye lg, nk lg cnfrm, g klink pula😅 -pglmn sy🤭

4y ago

Alhamdulillah syukur.... Tu la x percaya jgk smpi buat 2 kali tu yg mintak kepastian tu hehehe

Alhamdulillah..inshaaAllah ade tu sis..sama mcm saya..dua kali test dua kali line kabur..gi jmpe dktor alhamdulillah pregnant..skrg nk masuk 7 bulan dah..👍😉😉🎊🎊🎊

4y ago

Alhamdulillah.. Tahniah jgk sia semoga di permudahkan besalinnya nnti insyallah 🤗

Tahniah dah... Tp nak yakin lg tunggu lg smngu check smula msti naik double line terang. Mcm sya aritu mcm ni laa .xpuas hati tungu smnggu trus naik double line.. Hehe

4y ago

Insyallah sis nnti sy buat lg🤗🤗 Alhamdulillah 😘😘😘

baca kat blkg tu dia ada mention puan, samar2 pun kira +ve jugak. Kalau nak line terang hari2 buat upt. Baru lagi memang tak pekat lg hcg.

4y ago

Ohhh okey tq sis😊

Utk lebih kepastian, sis boleh ke klinik jumpa doktor. Kalo ada rezeki mungkin time tu jugak doktor scan perut nak tgk kantung bayi dan heartbeat.

4y ago

Alhamdulillah insyallah nextweek sy pegi scan... Tq sis😊

Mcm sy dlu masa mula2 check UPT mmg negative. 1 line shj. Lepas seminggu g buat urine test kt klinik positive. Maybe baru lagi tu

4y ago

Alhamdulillah tq sis😊

Puan test guna opk strip ke. Maaf saya pn first time. Now period dh lambat 6 Hari. Saya belum test.

4y ago

Saya buat 2 pregnancy test harini. Alhamdullilah ada 2 line agak terang.saya pn newlyweds juga 4 month ago dan Saya pjj weekend dgn suami dn apabila waktu subur suami xde 😅. If betul ujian ni positif alhamdullilah rezeki kami berdua pjj. Saya doakan Allah pelihara semua ibu2 yang sedang mengandung sekarang. Semoga Allah lindungi kita semua

Tahniah. Dh boleh buat buku pink. Pegi KK yg berdekatan. Ckp nk buat buku pink. Dia akan test urin jgk.

4y ago

Better peegi check swasta dulu untuk double confirm. Tunggu kandungan dlm 10 minggu baru pegi buat buku pink.