nak bersalin di kampung

Assalamualaikom mumy semua..nk tye pandangan mumy2,klau kita nak bersalin kat kampung brp mggu pregnant dah blh blk kmpg..pastu lepas bersalin 2minggu blk berpantang sendiri..apa persediaan yg perlu buat ye..

1 Balas

Wa'alaykumussalam untuk first baby, kalau kampung jaraknya dekat boleh tunggu turun tanda. Tapi kalau jauh sebaiknya lebih awal. Nak pantang sendiri lepas 2 minggu in shaa Allah okay, tapi pastikan suami boleh tolong banyak perkara. Mommy fokus pada baby and penyusuan