Morning sick Ooooo

Assalamuaikum mommies semua, nak tanya saya baru masuk 7w semalam and start dari 6w4d tu morning sick teruk sangat2 tak daya di buatnyaa. Mak dgn in laws semua cakap makan je tapi tulah badan saya tak boleh nak terima makan apa2 ada tak any tips nak lawan morning sick ni sebab saya bekerja penat badan dibuatnya bila asyik pening & muntah2 😔😔

15 Balas

Mmg kena paksa makan.. saya awal kandungan waktu tu pun teruk juga. Bau nasi dimasak pun saya xsuka. Tp saya paksa juga makan mcm biscuit/roti/nestum/milo/buah mcm tu la..

1y ago

Saya pun mcm sis... Dari stat tahu mgandung smp la 10week nak makan semua x boleh... Tp sy paksa diri juga ambik dlm kuantiti yg Sikit tp kena berulang, sy banyakan makan buah saja dulu

sy start dari 6weeks sampailah sekarang 13week masih x boleh makan nasi/ayam/telur. hanya makan roti n buah sampaikan berat sy dari 64kg turun sampai 55kg.

mungkin blh standby sunquick. pengalaman sy, air sunquick tanpa gula. agk membantu la hilangkan mual. org lain xtau. blh cuba, kalau ok alhamdulillah.

Byk makan buah2, saya masa cmtu lebihkan buah mcm tembikai, mmg tk makan nasi langsung

kene paksa makan