sakit pinggang

assalam..sy baru pregnant nk masuk 8 minggu..sehari dua ni slalu sakit pinggang. baring xkena, duduk xkena..kdg2 rasa sakit dekat perut..adakah ini normal? maaf..baru first time pregnant..

10 Balas

Waalaikumussalam, tu normal sis. Macam saya, saya gi klinik tanya doktor boleh tak sapu minyak angin atau tampal koyok salonpas. Doktor klinik kata boleh, sebab pakai di luar, bukan consume. Apa2 pun semoga sis dipermudahkan urusan sepanjang mengandung ni dan semasa nak bersalin nanti ye. Allahumma Aamiin 🤲🏻💕

Normal.. Tapi kena hati2.. Sbb saya pun sama macam tu.. Then pegi berurut, tukang urut kata peranakan turun.. Then tukang urut pesan tak boleh angkat berat and jangan terlalu penat dalam benda sesuatu benda.. Take a rest okay.. 😊

Sama lah, biasa kalau baring dpn tv before pregnant tak sakit pinggang. Ini sakit dia Allah jela tau..

Sy tgh alami jugak skrg ni. Nk baring pon tak selesa, kdg berdiri kejap pon dah penat semacam

sy alami bnd yg sm masa mengandung anak pertama

Byk berehat ye. Kalau risau consult doc.

Banyakkan minum susu

Normal sis...

Normal😇

Normal