Ganti puasa

Assalam..nak tnye saya dh 16 minggu..tpi belum ganti puasa yg lpas..tpi perut tak boleh kosong mesti loya..lambat makan je mesti berangin pastu nk muntah..risau juga nk puasa..sebelum ni pernah gugur bulan 8 thun lpas .jadi risau jgk nk puasa..ape pendapat ibu2 yer??

7 Balas

Assalamualaikum.saya baru habis ganti puasa..waktu pregnn anak 1st 29hari saya xdapat puasa.alhamdllh tahun lepas saya cuba puasa sikit2..and skrg tgh pregnan anak kedua .15minggu dah .nasib saya start puasa awal☺️jadi bila dah taw pregnan xla banyak nak hbskan puasa .cuma mmg terasa sikit perut masuk angin tu ..saya cuba rehat .dan bercakap dgn baby bertahan ibu nak hbskan puasa.alhmdllh.allh permudahkan urusan 🥰cuba ya sis..semoga berjaya..and selepas makan sahur..makan kurma 3biji dgn susu...Inshaa Allah..perut tahan☺️