susu dutch lady

Assalam..nak tanya, susu dutch lady yg kotak tu elok tak untuk orang mengandung?

43 Balas

Boleh je sis nak minum susu dutch lady masa pregnant. Sy xbole telan yg susu utk orang ngandung tu haha so minum susu biasa je

ok je. dh berkotak2 sy minum. memandangkan bila mlm pedih uku hati, susu dutch lady la yg sy minum utk hilangkan pedih ulu ht

Elok sis..takde masalh pun as long as tak manis or maybe boleh elakkan yang berperisa. Minum yg low fat punya or full cream

saya pon minum susu Dutch Lady low fat..okay je..anak ketiga dulu pon memg minum susu tu pon sampai la lepas bersalin

Elok....malah nurse yg syorkan ssu dutch lady....tp low fat lah utk sy sbb sy ara drh tnggi n kencing mnis mse peknen

Elok.. tp elakkan yg berperisa.. tp kalau yg tu je bleh telan, nk buat mcm mana.. cut mknn / minuman gula yg lain..

Boleh nak minum, just need to watch out kalau u GDM ke tak. Susu kotak lagi2 yang berperisa tu ada tambah gula.

Sy slama preggy xmnum lgsung ssu.. Tekak xleyh nk telan sdgkn sblom preggy mnum🤦‍♀️sglaa susu sy mnum..

4y ago

sama laa sy pun...skrg sis brpa bulan dh...

Boleh..sy pun minum susu dutch lady je masa mengandung.. Sy minum yang low fat atau yang full cream tu..

Yg kotak lg senang nak minum..xpyh bancuh da..yg penting mnum susu kan..sy pun bli yg dlm kotak je..