Mohon pandangan

Assalammualikum semua.. Sy stress skrg ni😭 Bcaan BP sy n nadi sy tggi ble di KK or hospital... Ble monitor kt umh bacaan die cntik je... Xlrt nk ulang alik hari2... Dktr nk sahkan sy drh tggi... Sy br minggu ke 11 pregnant... Sy drh gemuruh.. Dh explain kt dktr.. Tp dktr x accept😭😭😭

4 Balas

nurse ulang brapa kali stiap kali check? slalunya klau bacaan pertama tinggi,nurse suruh relax dulu sembang2 tulis dlm buku pink. lpas tu nurse akn check balik. selain tu masa tgh check tu kena cari cara hilangkan gemuruh tu.. cth baca nota dkt dinding klinik ke,kira 123 ke.

1y ago

mungkin kena bayangkan mcm duk dekat rumah kot😂

Cuba bandingkan alat cek BP puan kat KK. Takut tak tally bacaannya. ada juga yg bila jumpa doktor, BP naik.. Sbb puan hamil, berisiko juga bila keadaan mcm tu. Lagi2 bila bersalin. Risiko tau utk puan dan kandungan

saya pun macam puan, setiap kali cek kat kk je mesti bacaan tinggi. bila maklum kat nurse kita ada darah gemuruh, nurse cakap kena rileks dulu tapi tetap sama je tinggi dia.. bila cek di rumah elok je.. normal. huhuhu.

1y ago

kesudahannya saya baru lepas keluar hospital sbb masa cek mmg tinggi je. doktor pantau bp kita supaya tak naik sangat masa pregnant ni. dia cakap kalau masa cek mmg naik je takut bukan darah gemuruh tp sebenarnya darah tinggi. huhuhu.. harap sama sama lah boleh kawal.. hehe

sy mcm puan gak... msa bkk bku 11w trus bp tinggi... sbb gemuruh.. setiap hr kna pantau . alhamdulillah skrg dh normal.. 13w dh...

1y ago

kan.... harap2 t ok la mcm awak jgk....