saya hamil

Assalammualaikum...ibu" sy nk tnya bagaimana nk ajar anak susu botol sbb sy d.beri rzki skli LG dlm usia ank 2 tahun so skrng ank..sy masih bf dgn sy.skrng ni mmekirkn kndugan sy dlm ni baru sy.nk ajar guna botol susu..ibu" boleh tlg x susu apa sesuai nk bg ank bljar susu botol...sy tgh runsing fkrkn sbb nk lepaskan ank dari bf.ank pula xnk botol susu..😔

2 Balas

waalaikumusalam..hai sis..sis boleh cuba bg susu formula secara perlahan.. pd mulanya mmg sukar ank nk trima ..tp lama2 nnti in Shaa Allah boleh terima.. sis cuba ajar bg susu tu ikut masa..cntoh kalau ank sis nk myusu bdn..sis gntikn dgn susu formula tu..bg ank sis rasa sikit2.. sis kurgkn bg susu bdn lbihkn susu formula ..tkpa..mula2 mmg sukar sikit sis..lama2 nnti ok.. sy sblm ni cuba bg ank susu dugro ..alhamduliilah ok sis..

sy try up status puan ni ea..hrp ada mommy yg sudi share pnglmn mereka dgn puan ..mg dpmudahkan segalanya.aamiin #TAPSupermoms