Baby

Assalammualaikum.. Alhamdulillah 14/8 sy selamat melahirkn baby boy.. Sekarang ni da sebulan lebih.. Sy nak tanya dn ingin minta pendapat mommies mcm mana nak bg tidurkn baby dgn mudah da lena ye.. Mmg setiap kali nk tido sy akan buka ayat2 suci Al-quran.. Baby sy kalau nk tido mesti kena tepuk, peluk dia sama ada berdiri atau duduk smpi la dia trtido. Kalau x dia asyik menangis je. Bedung pon x nk, bg puting pon x nk.. Kdg amk mse sejam dn lebih nk bg tido.. Plg lama dekat 3 jam pon ad.. Sy jd agk tertekan.. Ad x mommies yg alami benda yg sama?

1 Balas

Same la dgn ank sy., mngis x benti2.. kdang2 sress smpai susu bdan xde.. beby mmng mcm2 ragamnye kne sbr jla kn..

5y ago

Betul. susu badan mmg kurg betul bila stress... Tak tau mcm mana nk bg dia senang tido. Huhu mmg x nak diletak, kalau letak je nangis. Dah pejam pon boleh bukak mata balik. Huhu