Baby 4 Bulan

Assalammua'laikum...hi semua..Sy nk Minta pdapat...anak Sy 4 bln breastfeeding sepenuhnya..berat 9.09kg...carta pkembgan dia dh masuk lane Merah (obes)nurse Kata klu bln depan carta Masih Merah...kena jumpa pakat pmakanan...ila Nak Tanya..klu mcmtu..Kita kena buat mcmana ye...BMI dia semua ok...cuma berat je bmaslah

6 Balas

wow. anak sy 1 tahun 2 bulan baru 8kg hehe. takpe awak jmpa je pakar pemakanan tgok dia ckp apa. sllu diorg akan bg pendapat apa yg awak perlu buat. diorg tak marah pun. ank sy berat kurang jumpa pakar pemakanan juga. dia akan tanya detail apa ank makan dari A sampai Z . sehari tu ank makan apa semua kena bagitahu. mcm awak mungkin pakar akan tanya awak makan apa kot

sado nyaaa puan ila anak puan lahir brp kg dulu? takpe pergi jee kalau kena jumpa psp pun. lagipun baby fully bf kan. 2.5kg lebih dr anak sy 4m dia 7kg, tp start 6m dh start makan dh slow naik berat.. masuk 1y dah masuk line kuning

7d ago

byk jgk naiknya tu. mmg sado mak mendukung.. btw bab berat turun tu mmg normal berat baby drop bbrp hari lepas lahir, pastu naik balik. tk sakit pun mmg normal akan drop

Kalau nurse dkat kk sya plak x kisah kalau obes selagi dia full bf dorang x kisah. Melainkan ank mnum susu formula. Btw Anak sya 3 bulan 8kg . Masuk 5 bulan menten je 🤭

4w ago

Tak refer pakar pemakanan pun sis sbab baby belum start makan lagi. Doktor pun ckp skagi baby full bf takda masalah

wow sado nya dia saya baru nak masuk 4bulan 5kg lebih

bb mmg kuat menyusu kan..ila ada ambik supplement ape2 x

4w ago

X Ada....mkn ikut suka je ...TP risau la sbb anak sblm2 Ni pun bf juga ...tp X Sampai obes ....