Ugam bayi

Assalammualaikum semua ,nak tanya bha kalau ubat ugam bayi yg bru lahir umur 1 bln lbh pew ya, bb de ugam dkt mulut anak sye kirik kanan pipi sebelah atas bahagian blkang, sama yg dkt tekak to bahagian blkng pon de, lidah pon de juga, pe ubat nya, bb bru anak firtstime ndk thu lgi pe ubat nya,

2 Balas

ugam tu ulser ya? kena google baru tahu 😅 kecil lagi baby tu, jangan sapu apa2 ya. ada demam tak? boleh jadi penyakit HFMD tu kalau banyak sangat ugamnya. bawa jumpa doktor ya untuk pemeriksaan lanjut.

8mo ago

betul sis anon, cuma sometimes ulcer tu naik di mulut dulu, kemudian baru naik di tangan dan kaki. jadi boleh ambil langkah berjaga2 dan monitor teliti kalau ada ulcer

Maksud awak ulser ya? Kena bawa baby pergi klinik

8mo ago

Selalunya doktor akan bagi ubat ulser