alahan 9 weeks pregnancy?

Assalammualaikum nak tanya mommy², kalau kandungan dh 9 weeks msh ada alahan x. mcm saya dah kurang, cuma ada masa nya terasa nk muntah², belakang sakit..blh share x pengalaman mommy² ye..

5 Balas

saya baru masuk 8weeks. dah 3mgu tak boleh bau makanan dimasak, tak boleh bau benda tumis atau tgk sambal masak merah. on off loya. makanan yg suka makan mcm nasi pn dah tak lalu. terpulang pada badan masing², ada yg smp trimester 2 atau smp nak beranak pn masih loya dan alahan :)

4y ago

sebiji mcm saya

saye 10week,sakit belkang,selalu letih,kerap rase mual...bile mkn je mesti muntah balik,lepastu lapar ..mkn lagi muntah balik....

Saya 9week, sakit belakang bila terlalu penat lepastu saya akan bedrest sahaja, sapu minyak yuyi lama2 hilang sndri.

Sy prgnt kali ni.. Bby yg ke 4.. Dr awal sampai skrg 27minggu masih alah.. Pinggang dh sakit.. Kaki bengkak..

sy morning sickness smpai 3 bln bru slow2 hilang..