Hi semua, boleh share mcm mana nak kurangkan Sakit belakang, loya, pening, lemah badan

Saya 9 weeks preggie. Tapi alahan mmg teruk, nak focus kerja pun susah. Masa meeting pun terasa nak muntah. 😢😢 mcm mama mummies atasi alahan cm ni ye

3 Balas

sy skrng pun 9week asyik loyah saja waktu siang tp bila start jer jam 7 ptg muntah tak boleh kontrol auto keluar. struggle betul nak tidur sambil tahan muntah hadoii😣 bila tanya² orang,parent,doktor search kat google ada banyk jer cara cuma 1 pun tak berkesan. doktor kat swasta cakap takder makanan spesifik yg bole suggest sebab lain ibu lain pembawaan, banyakkan bersabar sjala😅

makan benda masam, mcm buah epal ijau ke.. sy rase loya lps mkn, tah tak kena ngn tekak jd utk hilangkn loya sy amik la asam yg ada gmbr cina laki tu, org ckp tait idung cina 😂.. mkn ckt2 asam bg sy ok je.. kalu x, kita ni mudah nk stress . kn time preggy ni xleh stress

Awak sama mcm saya. Kadang rasa nak cuti ja sebulan. Kat ofis xblh buat kerja. Kerja sampai bwk balik rumah. Time ok buat sikit.

5mo ago

Haha. I pun nak je cuti kalo boleh sampai habis pantang nnt. Sbb mmg kalo nak keje tu mmg btol2 susah. Cepat letih, susah nak focus, mual pulak, bermcm2 la. Ishhh. Nak keje pun otak takleh nk pikir. Aihhh. Nampak mcm tgh complain, tapi just luahan je la.