7week perut da nampak buncit belum ?

Assalammualaikum n selamat pagi mommy ii . Nak tanya ,sape dlm ni yg pregy 7week . Perut uolls da nampak buncit belum ? ?

11 Balas

saya dah nampak sikit. at 7 weeks. saya suspect twin. tapi tak berharap pun + takdak bukti lagi. kadang orang kata 2nd pregnancy pun cepat nampak. so if awak dah start nampak mungkin sbb awak pregnant with twin or ni bukan pregnancy pertama awak. ;)

5y ago

Sy nk masuk ank no2 inshaallah .. Mcm spupu sy 2bln perur da nmpk besar😅ni sy nk masuk 2bln lm nmpk buncit lgi hehe

saya masa 7weeks perut nampak biasa je tapi dah muntah2 teruk sampai kena warded. masuk 2nd trimester baru buncit sikit. sekarang 32weeks tapi nampak mcm babybump je. mungkin depends pada badan individu masing2.

5y ago

Sy muntah ii cume sekali ii je

Biasa 7weeks bloated angin je mommy. Kalau mcm sy, jenis perut berlemak mmg lambat nak nampak. 4 month baru nampak timbul skit kat bawah. Yg penting baby membesar sihat. ☺

5y ago

Tu la..yg pnting bby sht kn

Sy pun masa pregnant anak 1st & 2nd..6bulan baru nmpk perut sbb sy tinggi..jd perut nmpk kecik..tp baby dlm perut membesar normal je ikut bulan..😄

5y ago

Sy bdn je nmpk berisi .. Sb asyik nk mkn jek .. Loye cuma sekali ii jek

Belum lagi... 7 minggu tu masih peringkat pembentukan janin...

5y ago

Ohh yeke .. Tkasih puan ..

Klau buncit pn slalunya sbb bloated.. bkn baby hehe

5y ago

Hahaha .. Rsau gak . Sbb ade tbca dkt dlm ni , yg pregy bpe bln tp x buncit perut hihi

Kdg 5bulan bru nmpk. Sy bdn kecik 4bln nmpk.

5y ago

Betul..spupu sy kalau pregy perut die msti besar pdahal bru 2 bln

x buncit kalau baru 7 weeks.

5y ago

Maceh mmy..

da nmpk buncit gk

X buncit pun