progress of my first baby

assalammualaikum n hye mommys out there..my first baby girl gonna turn 1 years this sunday but im quite worried about her progress she can sit,crawling n standing with help like walls n sofa...but she still not strong to stand by herself n walk..is that normal??n my baby just 7kg + not even 8 kg..please do help me..

progress of my first baby
7 Balas

normal baby berjalan 9m - 1y6m, blum kategori lambat tu, makin lama baby merangkak lg bagus, even dah pandai jalan awal kna bg baby aktiviti merangkak banyak.merangkak bagus utk perkembangan otak.ank sy nk masuk 1y3m bru nak start bljr jln minggu ni.13kg tu, bambam.hehe.sy rasa x kna mengena dgn berat pun.

5y ago

Haha mesti cute tu baby..tulah doakan la anak sya ye..tpi gigi dh 9 batang😂😘😘

Saya ada pengalaman 3 anak, yg pertama 1 tahun 6 bulan baru boleh berjalan sendiri, yg kedua, 1 tahun 1 bulan, yg ketiga, 11 bulan lebih dah boleh berjalan 😊. So, tahap perkembangan anak lain2. As long mereka sihat. Klau sis risau boleh refer kat doktor. 😊

5y ago

Tq so much sbb share ya!nnti setahun ada injection dia ill ask the nurse about it😘

sama dgn ank sy.skg umur 1y2m pn lom pndai jln.diri pnjt kt kerusi ,katil smua pndai dh.naik trun tangga pn pndai dh.tapu bila diri kn suh dia jln...trus die ddk .xnk jln.tp sy rasa normal lg kot.sbb ank 1st sy umur 1y 4m bru pndai jln.

5y ago

Wahhh cekap la tu pnjat semua pndai hbis rumah la dia kemas hri2😂😂😂tq for sharing ye mommy😘😘

Depand pd anak sebenarnya... Saya ada anak yg berjalan sblm 12 bulan dan ada yg 16 bulan baru berjalan... Normal sis.... Yg penting anak sihat

5y ago

Thnk you so much for sharing😘im first time mommy a bit worry😅

So cute & dont worry its normal. Tapi prolly your baby girl jenis pemalu sikit 😘

So cute...

so cute....☺

5y ago

Alhamdulillah tq auntie😘😘😘