bila susu akan mula ada?

assalammualaikum n hii mommy² semua,nak tanya ni,saya dh 23minggu 6hari,kandungan pertama,,sy nak tanya bila kita akan mula ada susu badan ye? dan makanan apa yg boleh bantu jd milk booster semula jadi ye mommy semua,.sebb kalau boleh xnak mkn supplement,takut effect ppew ke,,

1 Balas

Waalaikummussalam. Puan boleh Mula urut Di bahagian buah dada untuk galakkan pengeluaran susu. Pada kandungan usia 30 minggu ke atas boleh Mula gunakan Pam susu (dengan mode urutan/massage) jika ada air bewarna putih kekuningan keluar. simpan jangan buang ya. Itu kolustrum. Bagus untuk bayi baru lahir. Bila bayi dah lahir boleh bagi kolustrum Tu ya 🥰

4y ago

ooooo baik2 tq... tips sgt! erguna ni