air kelapa boleh minum x?

Saya kene chicken fox masa mengandung nie. Sekarang kandungab saya 7w5h. Boleh atau x saya minum air kelapa.?

13 Balas

Saya pon kena chicken pox mse trimester ke2 tp x berani mnum air kelapa.. Kerapkan mndi pakai sabun neem brand himalaya pstu sapu lotion calamine pg ptg time mlm sapu bedak sjuk cmpur daun semambu/neem original dari pokok.. Doa, zikir mntk tolong Allah sembuhkn cepat dan lindungi anak dlm kndungan.. Jgn bwt keja rumah lgsung rest sampai sihat..

Kandungan awal lg sis klau ikut x bole lagi tu kandungan 16week insyaallah bagus untuk minum air klapa.. sya ank smua bersih msa bsalin...sya amal tu air klpa jgk laa... Sbb air klpa ni berisiko bagi awal kandungan nnti baby jatuh sis klau mnum awal lgi

Ikut body masing2 kot ye sis, ada yg jadi macam2 pasal air kelapa yg sya baca. Tapi sya sndiri minum dari awal pregnant smpai skrang dah nak dekat bersalin. Selalu minum air kelapa. Tapi xla tiap hari dalam seminggu sekali dah masuk 9bln seminggu 3x

sy consume sejak dr awal2 preggy.. tnya doktor, doktor ckp okay je sbnrnya takde mslh pn.. pstu trus kerap mnum smpailah perut dh besar skg.. alhamdulillah xde ape pn smpai skg..

Ramai kata boleh. Tapi saya trimester pertama dan kedua waswas nak minom, saya pon taksure sbb apa waswas😅 now dh trimester ketiga ada minom 2-3kali jugakla sebab teringin.

Boleh sis.. sya start minum dari kandungan 6weeks smpi skrg.. Mama sya kata, bagus utk kesihatan ibu dan Utk mengelakkan kena jangkitan kuman saluran kencing..

lain org lain effect.. ada yg minum ok je ada yg lepas minum memudaratkan. kalau saya, saya minum lepas da masuk 7 bulan

Kalau takda alahan takda masalah pun nak minum. Boleh try dulu sikit tengok mcm mana.

Kelapa boleh diminum sewaktu kandungan masuk 7 bulan, iaitu pada 3rd trimester.

Sy minum je dri awal kandungan..kelapa tu baik utk air kencing..

4y ago

X semua rasi minum dr awal kandungan.. Elok masuk 7bln+..