16 weeks pregnant & bad cough

Assalammualaikum mommies, ada tak yg mengalami batuk yg kuat sehingga boleh terkencing. Maaf soalan yg direct. Saya sudah berjumpa doctor tapi doctor ckp saya ada alahan/allergies. Help mommies with such experience

6 Balas

saya batuk since strt prgnt smp 4 months.. makan la ubat prospen pn tk jalan so saya layan jela dah la tk boleh mnm air masak sbb alahan masa tu kalau minum akn muntah.. so sy slalu sapu vicks or ubt kt dada.. n nk msuk 5months slowly okay sikit..tp still using pump asthma sbb pernafasan sy agk slow n ada anemia kekdg boleh sesak nafas huhu..

Trimester pertama sampai kedua batuk teruk sampai sakit dada pegi doktor bg ubat batuk pon xlega.lama2 hilang sendiri dan kawal rasa batuk.batuk pakai towel face.minum air masak banyak

Saya batuk bila masuk 3rd trimester.. Mkn ubat batuk pn dh.. Tp still batuk.. Last2 doc amik sample kahak.. Ni pun batuk cuma sapu vicks dan garlic balm je.. Pastu minum air kosong byk

Sy batuk teruk & asthma.. Doktor bg ubat batuk, lps pd tu okay tp still guna inhaler utk hilangkan asthma

saat2 akhir 3bulan sblom bersalin kna batuk teruk..smpai kna pkai pek

Saya pun ada pengalaman mcm ni sis. Dont worry itu antara alahan sis