luka ceaser jadi berdarah sikit dan ada nanah

assalammualaikum ibu2.saya dah dkt sebulan berpantang.tp nk jd cerita masa 18 hari berpantang ceaser.luka ceaser jd merah2 dan ada kesan darah sikit dan keluar air.saya dah pergi hospital. doktr bg ubat tahan sakit,antibiotik,ubat bengkak dan krem antibiotik.ada cheq gula dlm darah tp lepas makan bacaan gula dlm darah tak ok.sya dah dkt 2 minggu dari tarikh pergi hospital tu tp luka belum pulih.sya puas cuci dan jaga siap sapu krim hari2.tapi tak lega2.kenapa ya.skrang sya tukar krim saya cuba pakai bepanthen first aid untuk wound healing.mcm mana ya sya nk buat.perluka sya nak kena pergi lagi hospital.sbb kawasan tu kecil saja

1 Balas

Waalaikumusalam sis, pengalaman sy hari ke 15 pantang luka ceaser sama mcm sis, klau tmpt sy misi dtang rumah, dia cek luka sy x ok bernanah & terbuka sikit kt hujung, ngerikan, sy x tau, sy takut nak tengok, misi suruh pegi hospital, jumpa dr, dr cakap luka ceaser tu kena sentiasa kering, lepas mandi sy lap2, peluh pn lap, sy xde pakai apa2 krim or lotion, luka ceaser cantik je bercantum xde isi keluar atau parut besar sampai skrg. Moga dipermudahkan urusan sis.

1y ago

saya kena hari ke 18..masa awal misi dtg mmg cantik tak jd apa2..dh pergi hospital antibiotik pun doktor yg bg.tp tak berkesan..dulu anak pertama sya tak kena mcm ni.dia ada sedikit saja lubang tp jaga bg kering elok2 sekejap saja dah baik.tp anak kedua ni jarak 7 tahun mgkin sbb perut sama nak kata kencing manis dh ambik bsp tp kira tak tinggi lepas makan.mkn masa nk pulih kali ni.Aamin2 terima kasih.semoga dipermudahkan urusan jugak