cuti bersalin

Assalammualaikum ibu² yg dah berpengalaman saye nak taye bab cuti bersalin, mcm saye kerja kilang tidak di permanent lagi(contract) cuti bersalin dapat ke dan gaji jalan ke dengar dia org nak buang

4 Balas

Waalaikumussalam, cuti bersalin ni depend on kita punya majikan sis. Kalau kerajaan selalunya 2 bulan cuti bersalin, macam saya swasta 3 bulan. Apa2 pun sis, doa yg terbaik je. InsyaAllah bersama2 baby tu, ada rezeki dia. Saya doakan semoga urusan dan rezeki sis, baby dan keluarga dipermudahkan. Aamiin 🤲🏻 Jangan risau sangat ye sis. Cuba bincang dan tanya majikan. Kalau dia nak buang pun, Mudah2an dapat ganti yg lebih baik 💕

atas kilang jugak awak. kena bincang dgn hr

.