Sy tiada mama sudah yg boleh cerita😔😔

Assalammualaikum ibu² sy ingin meluahkan perasaan sy ada 2anak seorng dah msuk 3tahun sebelum mengandungkan anak ke2 ibu mertua kerap Ckap dekat sy jngn dulu kau mengandung tunggu lh umur anakmu 6-7 thun time yg dia Ckap mcm tu sy dtng haid sy Ckap jak yalah mak mak mertua sy ada anak perempuan sudah berkahwin juga & ada anak satu umur masuk 4thun dah anak perempuan tu cakap dekat mak dia mak aku mau mengandung tpi mak mertua sy terus senyum suka lh tiada Plk dia Ckap jngn dulu ke apa mcm dia Ckap dekat aku😅 lepastu mereka tidak sabar menunggu dia mengandung happy sudah..lepastu klaw sy kerap ibu mertua Ckap kau tunggu dulu 6-7 mcm tu kdng sy terfikir juga knpa ah ibu mcm tu 😌 lepastu beberapa bulan sy mengandung anak ke2 tpi masa tu baru 5week tpi sy tidak mau Ksih tau dulu sbb takut kena ckap2 lagi masuk kandungan 2bulan bru sy kasih tau sy bincang dgn suami untuk jngn bagitau ibu mertua tunggu lh 2bulan mcm tu sudah kasih tau terus ibu mertua sy cakap oh yka bagus lh tpi mcm tdk suka lh lepas tu lusa nya tu dia tanya balik kau sudah test prenggy tu ka sy cakap sudah mak terus mak mertua cakap positif atau negatif Sy cakap positif mak oh dia bilang mcm tu....lepastu terus dia cakap cemburu lh tu kak iparmu sy cakap knpa mak sbb dia mau mengandung juga sy cakap mengandung juga bah tu mak.. lepas sy melahirkan anak ke2 sy baru saja melahirkan terus kena Ckap nnti2 dulu kau mengandung sy pelik kenapa begitu mak mertua sy Klau sy yg mengandung mcm tidak suka😌🙂 Klau anak dia perempuan ni dia berusaha betul kasih mengandung Smpai dia pigi ambik tukang urut kasih ikhtiar kelapa bakar lh mcm² lh Smpai di bawa ke klinik cek beli test prenggy tu 🥲 dalam otak sy knpa ibu Ksih kahwin anak mu Klau tdk mau ada cucu dari menantu mcm aku...mau jak anak nya perempuan tu bru boleh semua.....😌

17 Balas

Hehe mmg mcmtu sis, if anak dia semua ok je. Kita buat x ok. Situasi sy, anak dia bg mkn umur 4 bln, mil suruh sy bg anak sy bila 9/10 bln… sy mcm wow??? Then puji bdk tu pandai mkn la blablabla. Tp sy x ikut, ikut apa Dr./nurse suruh je.

12mo ago

Sama sis,saya kalau balik rumah mertua depan dia kita ikut jela tapi nanti kita buat je la cara kita orang tua memang macam tu dia rasa betul memanjang zaman dia mana sama dengan zaman kita,dulu mengandung ubat pun sejenis je sekarang ni mcm2 risiko ubat pun berjenis-jenis😁Mertua apa tau,tau kondem je.haha mampu kesian je la.