Susu badan

Assalammualaikum dan salam sejahtera. Nak tnya mommies2 disini. Ada tak mommies2 yg hanya mampu breastfeed newborn x sampai 3bulan? Saya sgt sedih sbb saya dah cuba urutan, milk booster, susu suam, jaga pemakanan dan sebagainya. Badan sy tidak mampu utk memberikan susu bdn yg secukupnya utk anak kecil sy. Kini terpaksa top up susu formula apabila susu badan tidak cukup. Sy sedih kerana target utk menyusu breastfeed sepenuhnya tidak tercapai. Kadang-kala terasa sedih dgn diri ini sebab tidak dpt hendak memberi yg trbaik buat si kecil ini. Suami nampak kecewa tapi redha dan tawakal pd Allah. Mungkin itu sebaik-baik perancanganNya. Hati tetap sedih.

13 Balas

Mase ank first sye dpt susu kn baby Seminggu je Sbb air susu xd.. Puas urut, paksa pam smpai darah keluar.. Peritnye hanya Allah je Yg Tau..

Jgn stress sis..kalau stress dan letih pun boleh drop susu bdn..sis usaha ja..bg baby isap..bila high demand nt InsyaAllah byk la susu

X pe sis jnj sis dh usahakan n baby merasa susu badan....sy alhamdulillah susu x byk pn tp still boleh bagi susu badan smp skrg