Jangkitan kuman dalam paru-paru

Assalammualaikum, anak saya baru umur 23 hari dan kena tahan kat NICU sebab detect jangkitan kuman dalam paru-paru. Saya sedih sangat tengok anak saya, First mom emosi sangat. Setiap kali tengok anak nangis je. X boleh nak dukung semua tu, hanya bole tengok sahaja 😫. Rindu sangat. Selalunya kalau kena jangkitan kuman dalam paru-paru berapa lama ya dalam NICU? Selepas dari NICU baby akan masuk wad biasa lagi Ke? #bantusharing #firstmom #pleasehelp #ingintahu

8 Balas

biasanya kalau keadaan ok sdh baby kena msuk antibiotik slama 7hri d wad smpai ok . dlu ank sy pn tdk smpai 1 buln kena jangkitan kuman d paru2 dia smpai ank sy hmpir hlg oxigen , mmg nngis ja hri2 lagi kahak byk . tpi awak kena tabah dan byk brdoa , Insha Allah baby akn sihat .