batuk kuat masa hamil

assalam, bahaya ke kalau batuk kuat sangat . saya batuk rasa nak terkeluar anak tekak ..plus kahak lagi .tak larat dh seminggu cmni . kekadang rasa sakit kat ari2 . risau kalau ada pape effect kat baby ..kandungan baru je 9 minggu. hmm

1 Balas

Banyak minom air. Boleh hisap strepsil or amal madu+lemon bg kurang batok. Saya awal prgnt pon batok kuat smpai 3 bulan. Tp makin lama mkin kurg n xde langsung. Alhamdulillah bby sihat smpai skrg. Cuma kalo nk btok kuat try tahan lama ckit or cpt2 mnom air. I is ada sediakan grup wasap untuk kita sembang lagi rancak untuk kita bertanya or keep sharing ilmu bermanfaat sepanjang prgnt, ttc & sejak jadi mommy ni. Sangat dialukan mommy to be, ttcian & mommy already tuk join 🤗 Just click this link ☺️ https://chat.whatsapp.com/GC0ByPaLLG830Yfr6zx1xw