Ibu mengandung batuk kering

Boleh ke ibu mengandung minum ubat batuk? Atau ada cara yang lebih berkesan? bila batuk kuat akan rasa sakit kat perut hmm kesian kat baby #pleasehelp #bantusharing #firstbaby

4 Balas

Saya amalkan madu dan lemon. Amik madu 1 sudu dan perah lemon atas sudu tu. Inn sha Allah lega. Sy pun batuk kering hampir seminggu lebih. Sampai batuk pun bunyi wisel 😂 Dah makan ubat kk xlega, kk bg ubat cair kahak je. Tpi batuk xhilang sampaj muntah2. Try la

Boleh ambil ubat batuk. Syrup benadryl dan tab bromhexine. Bila batuk, baby tak berapa terkesan kerana dilindungi dgn cecair amniotic dlm kantung.

boleh pegi klinik. nnti doctor bgi ubt.

Yeah boleh