BATUK TERUK (24w3d)

mommies kat sini ada yang batuk batuk teruk tak setakat 6 bulan preggy ni? batuk saya ni jarang jarang je keluar tapi bila batuk tu ya allah tekak sakit sangat and bunyi dia pun kuat. risau pulak dengan keadaan baby perut :( #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

sy batuk mcm awak dah 2 bulan. buat ujian tb negative. kadang tu sakit smpai bawah perut time batuk. tapi baby scan smlm okay je dia. sihat walafiat . kalau awak tk tahu keadaan baby, pegi je scan. sy rajin scan dkt klinik swsta. ambik yg murah rm35 tu je. sbb nak tahu keadaan baby. kadang tnye org, lain lain pndpt. tapi so far kalau batuk bukan sebab jangkitan, baby tak terkesan sebab dia duduk dalam tempat dia selamat je. unless sakit sebab infection atau TB risiko pada baby.

ada...sama lah saya...kumur2 air garam byk kali setiap hari...MMG seksa betul batuk time pregnant ni kan...sakit perut2 kdg2 gatal tekak sampai terkencing dlm seluar😭...tapi rasa baby gerak okey..