Buku pink di KK atau Swasta?

Assalamaulaikum mommies, sy skrg tngah pregnant ank ke2. Pregnancy 1st dulu ada gdm on diet dan baby xmembesar dlm perut. Jd utk pregnant kali ni, pd pendapat mommies semua better buka buku pink di KK atau Swasta ya? Sy ingat nk buka swasta sbb cuti kerja sy dh hbs dan xperlu nk tggu lama. Tq in advance.

21 Balas

pada saya better kk kalau ada masalah gdm.. etc. Sebabnya memang lah stress kena ulang alik klinik tapi untuk ibu yang berisiko ni memang mereka jaga betul dan checkup pon lebih details. Tapi tak tahu lah kalau swasta pon sama

kalau saya, kk.. time appointment kk tu bgtahu boss awal2, pastu kalau sy mintak medical time slip je tak ambik cuti sbb gaji per hari syg ambik cuti sedangkan bos sy bg je keluar kejap kalau perlu

bagi saya better sis bukak buku pink dekat KK. lagi details nak² ibu2 pregnant yang ada risiko. memang diorg akan pantau lebih lagi. nnti mintak dekat nurse time slip sis. jgn risau

Better dekat kk. Kk punya check up lagi detail. If buka buku dkt swasta pun if ada masalah dia akan tolak ke gov juga. Nnt mintak time slip je dkt doc.

kalau sye, sye akan pilih gov sbb lebih details checkup, ada doc pakar senang untk dirujuk bila2 masa je.

2mo ago

Ok baik,terima kasih atas pendapat puan.

Bagi pendapat saya puan buka buku di dua2 tmpt kk dan swasta sbbnya kalau ada mslh ada swasta yg refer ke hosp kerajaan dan kk 😊

mcm ipar sya la, anak first swasta skli tu lps bersalin kena p gov juga, than sec child dia buat dkt gov sbb gov yg mnta skli

tak pernah buka buku kat pink kk. checkup dan bersalin swasta, no stress tak payah pening2 nak ke kk tunggu lama.

Kalo g swasta yg klinik kecik2 mmg check x details..better yg ade pakar mcm kpj dll

ok jugak tu sis... moga selamat sampai besalin nnt. jaga diri, jaga kandungan ok