Nicu isolation

Assalam,ada x ibu2 yg ad pengalaman baby kt nicu isolation? Xblh melawat,xboleh tgk. Baby 27 hari kena jangkitan kuman dlm paru2. Biasanya berapa hari ye? Rsee seksa sgt xbolehh nk tgk ank mcm nie. Siang mlm menangis rindukan ank. Tlg doakan ank sy cpt sembuh ye.

6 Balas

anak saya baru 18 hari pun sama jangkitan kuman dalam paru².. tpi dr bgi melawat cuma baby duduk dlm tabung la.. hari ni hari ke3.. dr on antibiotik.. tdi tgh hari p melawat dr dah kluarkan dri tabung.. skrg tnggu hbis antibiotik ja.

smga baby cpt baik...pasti akan berlalu smua ni...Sy hari tu pun mcm ni baby 2 minggu skt hospital..pisah dngn Sy pun hmpir 1 minggu . Ambi masa ni utk berehat.ntni da boleh rooming in dngn baby pasti baik2 saja tu

Boleh call hsptl tanya keadaan baby. Klu nicu ni mmg xblh nk jaga / lawat sbb keselamatan. Berapa hari admit tu bgantung pd berapa cpt bby sembuh. Moga ibu kuat ya

yaAlllah moga segera sembuh dpt nerjumpa ibunya

semoga cepat sembuh...

boleh melawat tpi ibu je

1y ago

tpi mse saya dlu ibu je boleh melawat