cotton buds

Hi mummy nak tanya korang guna apa ye utk bersihkan tahi telinga baby? Guna cotton buds takut pula.. any ideas? #4monthsbaby

7 Balas

Jgn korek telinga ank..cuci ngn baby oil dia lua telinga saja pkai cotton bud..jgn korek telinga..tahi telinga lembut nti dia akan keluar sendiri

Tak pernah pun buang tahi telinga..even telinga saya pun xpernah..sbb pernah jumpa pakar ent..dia xbagi korek..just cuci luar je

Saya lepas mandi, sapu lotion dekat cotton bud and cuci luaran telinga saja. Dalam telinga baby lembut lagi nanti boleh rosak.

Kalau saya, saya tak korek telinga baby. Saya cuma bersihkan cupping telinga dia dengan cotton bud 🤗

Saya guna cotton bud je, lepas mandi bersihkan. Bersihkan yang diluar je, jngan cucuk

Cotton buds tapi bersihkan bila taik telinga baby kluar sahaja

Cuci kat cuping je..dlm too xyah..