Telinga baby

Hai mommies semua, biasa bersihkan/cuci telinga baby cam mana? pakai apa? dan berapa kerap cuci, tolong bantu saya ye, ada yang cakap tak boleh pakai cotton bud, hmm baby saya telinga dia cepat kotor 😅 #babyfirst

2 Balas

Sy bersih kn keliling tlinga bby bhgian luar tepi2 celah pakai cutton bud tpi cutton bud tu sy letk mnyk bby skit supaya kotoran tu letk kt cutton bud lau pkai cutton bud cmtu je nti bby akn rsa sakit sb kering dan kasar.. lau letk mnyk bby akn lmbut skit.. tpi utk gegendang telinga xperlu letk mnyk just pkai cutton bud jew..selmt mncuba..☺️

so far sy guna cotton bud je .. cuci bhgian cuping n bhgian tepi2 yg kotor je .. jgn cuci trlalu dlm .. bhya untuk gegendang telinga baby 😉