Telinga anak

Mommies..camne mommies bersihkan telinga anak ya?anak saya ada tahi telinga keluar sekeliling lubang telinga tu😅 Saya 1st mom

4 Balas

saya biasa buat dalam 4@seminggu skli bersih telinga,hidung dan skli potong kuku tgn kaki. kadang tu dlm mulut pun kita kne cuci@bersihkan sikit bekas baby muntah@sisa susu basi gunakan kain bersih dan basah sikit

saya guna putik kapas dan baby oil untuk cuping.. untuk dalam telinga, saya guna putik kapas saiz besar, jadi xmuat masuk dalam dan sampai ke tepi lubang tu je, cukup la nak bersihkan sikit2..

saya cuci yg kt luar je, dalam biar sbb ada baca ckp tahi telinga anak akan kluar sendiri juga sikit. so saya tunggu yg tuh je la. takut juga nak buat dlm.

basah kn kain or kapas, lap2 je yg terkeluar tu.. dlm2 jgn d korek.. jgn korek gune putik kapas..