Cara bersihkan tahi telinga anak

Hay saya nak tanya jagan kecam ye . macam mana ibu bapa bersihkan telinga anak ye 2 tahun ke bawah . jenis tahi telinga kering susah nak korek . bila anak tersedar susah nak korek takut tersodok dalam . bila dia tidur mudah terjaga tak boleh nak bersihkan . takut tersumbat pulak nanti kalau lama tak bersih kan . dulu kecil senang korek dia tidur lena je skrg mudah tersedar . ada cadangan tak ? tips ke

1 Balas

cari cotton ball mmg khas untk bayi,slow2 masukkan jgn terlalu dalam

3y ago

tak berani la . die gerak. sy belikan ubat titis cair kan tahi telinga kt farmasi .