Please share pengalaman / Tips

Assalam sy firstime jadi ibu, inshaAllah due bulan 12. Sy nak tanya, normal ke di usia kandungan 12w , air liur ibu banyak keluar asyik nak meludah 24jam? Mulut rasa pahit? Payau? Kalau betul ni alahan normal, biasa dia akan pulih kandungan mencecah berapa bulan ya? Ibu2 yang pernah merasai boleh share pengalaman yaa

17 Balas

Normal. Biasa pregnant hormon berubah. Macam2 yang tak pernah jadi boleh jadi. Bila pulih tu depends pada badan masing2. Tak semua sama. Ada yang 2nd trimester dah ok. Ada yang bawa sampai bersalin. Semoga bertabah aje lah 🥹

sama macam saya masa anak pertama. dari mula sampai laa bby dah lahir baru okay. mulut sentiasa penuh air liur. sampaikan sentiasa bawak plastik bila kluar bjalan.. kalau d rumah standby baldi kecik 🤭

Normal awwk.. sy pernah leka buat keje.. tahu2 keluar je.. sebaik kawan xnmpk 😂 bila sy da masuk 23w, air liur xde sgt..tapi payau lepas makan tu ada.. standby gula2 nk hilang rasa pelik tu..

Hahahaha sama la kita 12 week due pun bulan 12 , memang sekarang rasa bertakung ja dalam mulut , tambah2 waktu malam time tidur tu , terjaga nk kencing auto ludah keluarkan air liur😂

wsalam....sy msa ank sulong dlu jd mcm tu...asyk nk meludah je..mlut rse xsdp je mmnjg..smpy berslin bru ok smula...ank ke 2 mjur xde mcm tu🤭

sama sis, saya pun pahit skg dah week 11. ikut ibu jugak, ada yg trim ke dua dah okay, ada yg x okay sampai baby dilahirkan

Saya pn tgh alami skrg😂 time mkn ok je, lps mkn lidah rasa pahit payau je. Saya pn xtahu mcm mana nk buat

Sya pun mcm tu awal2 preggy pastu masuk 14w 15w camtu hilang dah. Skrng ni nak masuk 17w ok dah.

Sama mcm sy..ni da ckup bln pon masih ada air liur lg..mungkin smpai bersalin gaknya 😅

rasa nak meludah dkt orang skali tak? 😅