minum air gula slps bersalin

Assalam smua...Sy nad dri jb.. Maaf nk bertnya.. Knpe KT perlu minum air gula lgi slps bersalin? Mhon bntuan & pencerahn.. Terima kasih

2 Balas

Wassalam dear nad... Slalunya yg ada msalah GDM yg kne minum lpas bersalin nt... Dokter nk tgk smada bdn si ibu masih ada kncing manis or x. Tp dy tgk tmpat kot. Sbb kakak sy kat kulai xda plak kne minum. Sy kat segamat kne minum.. Plik skit😂

biasa ibu yg GDM Masa mengandung.memang doctor suru minum air gula balik nak tengok ada kencing manis ke atau tak.