Repeat air gula selepas bersalin

Hai mummies. Siapa ada pengalaman repeat minum air gula slps bersalin? Bacaan smasa mengandung dengan slpas mengandung sama ke? Esok saya kena minum air gula . Nervous sgt. Sblm ni saya pregnant kena gdm on diet. #bantusharing #seriusnanya

3 Balas

saya tak kena, tapi setahu saya , tak sama. sbb member saya dulu kena , time preg. je jadi ,lepas bersalin takda pun. tapi depend juga ,kkdg sebelum n selepas bersalin mmg ada. sbb tuh nak kena repeat.

taktau bacaan sama or tak tp sy punya result lepas bersalin haritu cantik elok. so mmg betul la just gdm. jgn risau ya. bykkan minum air putih & lemon kosong

1y ago

x sama sis .masa mngandung 5.1 keatas masa puasa kira da tinggi .lau normal ada bacaan dia .soo jgn risau. lau lps bersalin sllu lau x ada history keluarga yang ada kencing manis .gdm akan hilang .sbb masa mngandung hormon n insulin kit x stabil

sy tgh tgu result . nurse tk bgtau lg. berdebar jgk ni. seminggu dh tgu😆 . rsa tk sma kuttt

1y ago

Takde kut sis. Selalunye minum pg ptg dh tau result tu. Masa minum awal2 hrtu klinik inform slps seminggu ke? Mcm saya minum pg ptg dh tau result dh