Serious question for mamy yg dah bersalin anak sulung

Assalam smua saya skrng ni 36w5d. Husband ingat nak beli ticket dtng awal nnt sabtu depan untuk temankan saya kat kampung mak ni smpaila bersalin nnt. Nak tanya ibu2 sini yg bersalinkan ank sulung slalu brpa week ye ? Risau nxtweek baby kluar awal tp ayahnya xsmpai lagi🤣 So far takde tanda lagi. Masa scan 36w pun doctor kata baby x engage lagi. Tp risau la kan sblum husband smpai baby nak kuar pula. Skrng ni mengeras je makin kerap. Mamy2 smua yg bersalinkan ank sulung pada minggu brpa ye?#firsttimemom

24 Balas

sy bersalin normal anak 1st.. overdue.. 40w 1d. itupun kena induce drip sebab tiada tanda. bertarung nyawa dalam labour room ambil masa 8-9 jam.

Saya bersalin 36 w Sblom brslin tu ..1@2 hari dok layan false contractions… lepastu pagi tgok ada drah kt spende sikit .. trus gi emergncy bersalin 😂

8mo ago

Tu risau tu sbab skrng pun kerap betul mengeras pakej sakit pinggang🤣 husband plan mau dtng 28/10 ni. Risau ja terberanak sblum tu🤣 aduhh

Sy bersalin tepat 37week..sepatutnya 38w kena serah diri utk induce sbb gdm on ubat..hari2 doa & pujuk baby suruh keluar awal..

40 week 3 hari.. tu pun kena paksa bersalin sbb gdm . kalau tk lg lmbt kot

bersalin 40w6d ngam2 turun tanda , biasa bby first lewat doctor kata

bersalin 36 week 😁..sakit dtg tb2 tnpa kuar tanda

8mo ago

tb2 perut memulas..ingtkan sakit perut Salah mkn.bile g spital cek ctg ruper contraction y dah kuat

sy 1st baby bersalin 2mggu awal. bersalin masa 38w2d

8mo ago

inn shaa allah, baby keluar masa ayah dia dh ada dekat sana❤️. aamiinn

sy bersalin anak pertama 36minggu 3ari sis..

8mo ago

hi sis.. sy n baby stay wad dlm 4ari mcm tu.. lepas tu ble blk da.. tp kalo kuning tinggi memg dorg xbg blk..

39minggu 2hari, pakai induce ubat

Saya pulak 38w3d 🥰