Berat badan dalam 5 minggu

Assalam smua nak tanya . Masa 8w buat buku pink berat badan 54kg, pastu 13w checkup berat 55.5kg. Naik 1.5kg dalam 5 minggu. Nurse tegur naik bnyak. Korang rasa bnyak ke? Seram pulak dngar🤣

18 Balas

Mcm normal jee. Kalau untuk berat normal. Sbb masa pergi talk pemakann ibu hamil, dr kata yg berat normal boleh naik 0.35-0.5 kg seminggu. So kalau 5 minggu max boleh naik 2.5 kg lah kan?

1y ago

Haha taktau la. Kalau tengo dlam buku pink tu max trimester 1 blh naik max 2kg untuk yg bmi normal. Tp tu la pelik juga kena tegur 🤣 sbab saya tinggi. Masa booking tu bmi 20