Berat badan dalam 5 minggu

Assalam smua nak tanya . Masa 8w buat buku pink berat badan 54kg, pastu 13w checkup berat 55.5kg. Naik 1.5kg dalam 5 minggu. Nurse tegur naik bnyak. Korang rasa bnyak ke? Seram pulak dngar🤣

18 Balas

Dia ikut bmi , semua ibu tak sama, mcm saya sbb da obes doc hanya bg naik 9kg smpai nk berslalin, stiap org ad had lain2

1y ago

Saya bmi normal. Ikut buku blh naik 11-16kg. Hehe

Pd sy byk tuu sis, sy skrg ni dah overweight, utk 9bulan ni kenaikkan kena 7kg-11kg. Isauuu takut sangkut gdm.

1y ago

Saya bmi normal 20. Sbab saya tinggi🤣 Spatutnya jumlah kenaikan sepanjang 9 bulan ni 11.5 - 16kg . Tp tu la bila kena tegur mcm pelik la spatutnya kena naik brpa kg seminggu🤣

sy berat naik skit trus kena minum air gula ke 3, doc tkt tiber2 kencing manis

sy 3 mggu naik 3kg hahahahaha kne marah ye . sy tgk je muka nurse tu .

ok la tu..sy dh 19w x naik2 sejak gndung sebab x lalu makan lagi 😔

Kalau saya nurse cakap setiap bulan boleh naik 2.5kg ja takleh lebih..

1y ago

Saya bmi normal 20. Tp tu la lepas sebulan 1 minggu timbang naik 1.5kg. Nurse ckap naik bnyak🤣 kalau tengo buku pink blh naik smpai 2kg kalau first trimester. Tu pelik tu.

Sy masa buka buku 67 skrg 79, 😓

depends pd bmi sis

1y ago

Bmi 20 kategori normal. Sebulan 1 minggu naik 1.5kg naik bnyak kot🤣 dlam buku pink kata kalau first trimester for bmi normal blh max 2kg naik. Ntah la haha