Berat badan dalam 5 minggu

Assalam smua nak tanya . Masa 8w buat buku pink berat badan 54kg, pastu 13w checkup berat 55.5kg. Naik 1.5kg dalam 5 minggu. Nurse tegur naik bnyak. Korang rasa bnyak ke? Seram pulak dngar🤣

18 Balas

Depends on bmi awak. Minggu raya haritu saya naik bnyk, tp sbb bmi saya underweight, nurse ok je tu pun dia suruh naik kn lg cuma jgn naik mendadak je nnt kena cek bp hari2 🤣

1y ago

Bmi normal. Masa booking tu bmi 20 je. Kalau tengo buku pink ade tulis kalau bmi normal untuk trimester 1 max blh naik pun 2kg. Tu la pelik juga bila kena tegur🤣