Jumpa doctor (5w)

Assalam semua.. Sy skrg pregnant 5w.. agak2nya bila ya sy patut g jumpa doctor? Sbb dengar kata kalau pergi awal sangat scan pon belum boleh nampak apa2 Sy pon belum buka buku pink kat kk.. sebab ramai kata kena dapatkan gambar scan kat swasta dulu sebelum rujuk kk.. betul kah? Mohon kongsian semua.. terima kasih banyak2 🥰

2 Balas

Boleh ja 5 weeks nak jumpa doktor untuk pastikan pregnant atau tak , tapi akan nampak sac . Saranan saya 8-9 weeks buat confirmation scan akan nampak janin atau sekali heartbeat bergantung individu . 10-12 weeks sesuai untuk buka buku pink bawa bersama scan swasta tu ke kk . Then ikut prosedur kk , pastikan pergi awal yaa . First buku pink kena RME . Pastikan sis tahu kk terdekat sis boleh walkin terus atau perlukan appointment atau tak .

2y ago

Baik.. terima kasih sis.. 🥰

wsalam, kalau kata g skrg tak npak lagi , bole repeat lagi. mcm saya rituh g check nampak da. n yg kedua tuh mcm tak juga, saya rituh da ckup 10week terus g buka, nak tau last period kan.

2y ago

Baik.. terima kasih sis 🥰