5 minggu 3 hari boleh scan ke?

Assalam semua, sy nk tanya, sy last period 26/4..upt postve terang, plan nk scan 6minggu nt.. Tp disebabkan risau sbb prnah mcarriage januari thn ni, rsa mcm nk p scan harini ja.. Ibu2 ada pndapat tak.. Pls tlg sy yg buntu ni 🤗😇

6 Balas

bila risau banyak bimbang Banyakkan baca Dan ambil tahu perkembangan baby. sbb scan awal2 pun mmg tak nampak 😁 sbb Sy pun macam sis bimbang lebih bila setahun lebih menanti cahaya mata. pregnant kena bykkan positif Dan kuatkan semangat baru baby sihat dlm tu..in shaa Allah 🤲🥰

2y ago

terima ksih awk.. mcm tahu2 je awk, sy cuba fkir positif.. tula btul ckp awk tu.. hihi nk happy2 je

wasalam😇 sy last period 11/4 .. bru 7week lebih .. tak scan lg .. selalu nya sy scan 10week ke atas .. msa ank 1st dgn 2nd ... sy miscarriage jgk 2kali .. scan awal kdg jantung tak nmpk lg .. better 10 week bru scan . dan nmpk semua 😊😊 tak sabar kan ..

2y ago

@murni hehehe geng katil sebelah²

5minggu awal lg. saya scan 6minggu pon xnampak apa. repeat lepas sebulan baru nampak. sbb ikot pengalaman repeat lepas 2minggu masih xnampak. bazir duit je sekali scan rm80 😅

Boleh je nk scan bila2 masa pun. Sy drpd 4 weeks scan tiap minggu sampai 13 minggu sbb bleading msa awal2 pregnancy. Skang je once a month scan.

mcm kes sya.... lst period 19.4 ,check doc , scan biasa je 27.5 ... kndungn bru 5mggu ,msih nmpk kantung... sya kena tggu lgi 3week utk scan skali lgi

dh p scan td, belum nmpk kantung lg huhu